teisipäev, 26. juuli 2011

Lasanje

Ütlen kohe ära, et minu retseptis on kasutatud tomati asemel ketsupit. Vahe on selles, et ketsup annab vürtsikamat maitset, kuid kui ei ole vürtsi armastaja võib kasutada tomateid. Valmistamiseks kulub ümardatult aega kuskil 1h. Minu retsepti järgi jagub lasanjet 5le inimesele. 


Vaja läheb:

9 lasanje plaati
250g hakkliha
2 sibulat
0.5dl ketsupit v 1 suur tomat
1 küüslauguküün
2sl jahu
100g võid
5dl piima
3dl riivitud juustu
Retsept:
Keera ahi 175°C. Haki sibul ning prae pannil kuldpruuniks. Lisa hakkliha ning hakitud küüslauguküün. Kui hakkliha võtab ilusa halli värvuse, lisa ketsup v 1 suur tomat. Maitsesta pipra ja soolaga. Jäta madalale kuumusele hauduma. Sulata potis või ning lisa jahu ja sega. Lisa hulka kuum piim ja sega nii, et tükke ei jääks sisse. Sega kastet kuni hakkab paksenema. Võta pott tulelt ning lisa 2dl riivitud juust. Sega ja maitsesta. Määri rasvainega ahjuvorm ning aseta kõige põhja 3 lasanjeplaati. Määri peale valget kastet. Lisa järgmine kiht lasanjeplaate ning pane peale hakkliha. Lisa järgmine kiht ning määri peale kogu valge kaste, mis on potis. Pane ahju 55minutiks. 10 minutit enne valmimisaega võta lasanje ahjust välja ning puista peale ülejäänud juust. Pane ahju tagasi ning lase küpseda veel 10 minutit. Head Isu!!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar